Konak Boyacı Fiyatları

konak boyaci fiyatlari

Konak boyacı fiyatları, İzmir Konak’ da yaşamakta olan birçok kişinin merak ettiği konulardan biridir. Evlerimizdeki veya iş yerlerimizdeki boyalar zaman geçtikçe eskimeye ve dökülmeye başlamaktadır. Hal böyle olunca da oldukça kötü bir görsel oluşturmaktadır ve o ortamda yaşayan insanları rahatsız etmeye başlamaktadır. Bu yüzden düzenli olarak boya ve bakım gereklidir. Kişisel bakımlarımızın dışında evimize veya iş yerlerimize yaptığımız bakımlar da kendi karakterimizi yansıtmaktadır. Evler, iş yerleri, okullar ve hastanelerde çeşit çeşit farklı renkler kullanılmaktadır. Her ortamda aynı renk kullanılmamalı ve boyada kullanılan renkler herhangi bir amaca yönelik olmalıdır. Her rengin insan psikolojisinde farklı ve önemli bir yeri vardır. Örneğin yemek yenecek mekanlarda genellikle kırmızı renk yoğun olmaktadır. Bilimsel araştırmalar ve veriler sayesinde kırmızı rengin insanları acıktırdığı ve iştah arttırdığı kanıtlanmıştır. Okullarda veya kütüphanelerde ise daha çok dikkat arttırıcı bir renk olan mavi renk kullanılmaktadır. İnsanların kendilerini sakin ve rahat hissetmelerini istedikleri ortamlarda ise genelde sarı renk kullanılmaktadır.

Evlerde genellikle beyaz ve krem rengi boyalar kullanılmaktadır. Ancak bir farklılık yaratarak herhangi bir odada kendi zevkinize göre farklı bir renk tercih edebilirsiniz. Örneğin kitap okuma odanız varsa burada size huzurlu hissettirecek ve dikkatinizi arttıracak olan sarı rengini veya turuncu rengini tercih edebilirsiniz. Ya da mutfakta iştah arttırıcı bir renk olan kırmızı rengi tercih edebilirsiniz. Konak boyacı fiyatları boyanın türüne, kalitesine ve rengine göre farklılık göstermektedir. Yani ortalama veya net bir fiyat söylemek bu bağlamda aslında hiç de doğru olmayacaktır. Bu fiyat birçok etkene bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ayrıca boyanacak alana ve oda sayısına göre de farklılık gösterebilir.

konak boyaci fiyatlari (1)
konak boyaci fiyatlari (1)

 

Konak Boya Badana Fiyatları – İç Cephe Boyası Nedir?

İç cephe boyası da belirli bir ömre sahip olan bir boyadır. Dünya üzerinde bulunan her şeyin belirli bir ömrü olduğu gibi iç cephe boyası da sonsuza kadar tazeliğini korumamaktadır. İç cephe boyası adından da anlaşıldığı üzere mekânların içerisinde yapılmakta olan boyalardır. Bu boyaların ömrü genellikle 5-7 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Zamanla duvarlarda kötü görüntüler oluşmaya başlayacak ve kavramalar kendini belli etmeye başlayacaktır. Bu nedenle böyle olaylar gerçekleşmeye başladığı zaman iç cephe boyası yapılması da kaçınılmaz olacaktır. Unutmamak gerekir ki bir mekânın sınırlarını oluşturan ve o mekânı diğer mekânlardan ayıran etken duvardır ve bir mekân için duvarın rengi son derece önem taşımaktadır.
Her mekânda her rengin rastgele bir şekilde kullanılması doğru değildir. Mekândaki renkler insan psikolojisindeki etkiye göre seçilmelidir ve insanlara hitap ederek onları rahat ve huzurlu hissettirmelidir. Birçok boya çeşidi bulunmaktadır. Eğer silinebilen bir boya yapıldıysa duvarlar mutlaka düzenli olarak temizlenmelidir. Aksi takdirde iç cephe boyasının kısa olan ömrü duvarlar silinmediği takdirde daha da kısalacaktır. Boya öncesinde yapılacak olan kaliteli bir astar da en az boyanın kalitesi kadar önem taşımakta olan bir unsurdur. Sürenin uzunluğunu veya kısalığını astar ve boya kalitesi belirlemektedir. Boyanın kolay solması, çıkması veya dökülmesi iç cephe ömrünü oldukça kısaltmaktadır. Bu nedenle kalitesiz bir boya kullanıp daha sık boya yaptırmak yerine kaliteli bir boya yaptırıp uzun bir süre sıkıntısız bir şekilde o boyayı kullanmak daha önemlidir. Evlerde genellikle silinebilecek boyalar yaptırılmaktadır. Kullanım pratikliği ve hijyen açısından silinebilir duvarlar son derece önemlidir. Boya kalitesi ortamdan ortama göre değişmektedir. Boya yapılmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Örneğin nemli ve rutubetli şehirlerde boya yapmadan önce duvarlarda küf önleyici kullanmak da boyanın ömrü ve kalitesi açısından büyük bir önem taşımaktadır. Aksi takdirde çok kısa bir süre içerisinde duvarlarda kabarmalar meydana gelebilir ve yapılan boya sürekli olarak kısa periyotlar ile yenileme gerektirebilir.

Dış Cephe Boyası Nedir?

Dış cephe boyası adından da anlaşıldığı üzere mekânların dış cephelerine yapılmakta olan boyalardır. Dış cepheye yapılan boyalar iç cepheye yapılan boyalara göre daha çabuk hasar görmektedir. Çünkü dış cepheyi yağmur, kar ve rüzgâr gibi doğal etkenler de etkilemektedir. Bu yüzden dış cepheye yapılacak olan bir boyada kaliteli bir boya seçmek son derece önem taşımaktadır. Ayrıca güneş de dış cephe boyasını oldukça fazla etkileyen unsurlar arasında yer almaktadır. Fazla güneş almakta olan bir mekânın dışındaki boya çok kolay bir şekilde solabilir ve eski canlılığını yitirebilir.
Dış cephe boyası ortalama olarak 2-4 yıl arasında yenilenmelidir. Yağışlar dış cephe boyasını fazla etkileyen unsurlardandır. Bu nedenle Karadeniz Bölgesi gibi fazla yağışlı olan bölgede yaşayan insanlar dış cephe boyalarını 2 yılda bir yenilemektedirler. Dış cephe boyasında çatlaklar ve dökülüp kırılmalar başladığı zaman boya yenilenmelidir. Boya ömrünün daha da uzun olmasını istiyorsanız yağışın az olduğu güneşin ise fazla olmadığı bahar aylarında dış cephe boyanızı kolay bir şekilde yenileyebilirsiniz. Boya yenileme sıklığını yukarıda da saydığımız gibi birçok etken etkilemektedir. Bu nedenle bölgeden bölgeye ve mekândan mekana göre boya yenileme sıklığı değişiklik göstermektedir.

Doğru Bir Boya Uygulaması İçin Yüzey Nasıl Olmalıdır?

Doğru bir boya uygulaması için yüzey nasıl olmalıdır sorusu evini veya dükkânını boyatmak isteyenler tarafından oldukça fazla merak edilen soruların başında gelmektedir. Öncelikle bir yeri boyatmak istiyorsak genelde o duvarlarda dökülmeler, kırılmalar ve çatlamalar başlamıştır. Bu yüzden boyaya başlamadan önce duvar eski boyadan tamamı ile temizlenmeli ve boyaya hazır hale getirilmelidir. Duvarlarda çatlaklar bulunuyorsa bu çatlaklar kapatılmalıdır ve duvar mutlaka zımparalanmalıdır. Aksi takdirde çatlak bir duvarın üzerine boya yapmak oldukça sağlıksız olacaktır. Boyadan önce astar yapılması da en az boyanın kalitesi kadar önemli bir unsurdur. Nemli ve rutubetli bir duvara boya yapılacak ise gereken önlemler alınmalıdır. Aksi takdirde duvarda küflenmeler sonucu kabarmalar meydana gelecektir. Bu durum da hoş bir görüntü oluşturmayacağı için çok kısa bir süre içerisinde tekrar boyatmanız gerekebilir. Tüketilecek boya miktarı ise tavanlara ve duvarlara göre farklı şekilde hesaplanmaktadır. Boyanın duvara daha iyi bir şekilde tutunması için astar uygulanmaktadır. Eğer gereğinden kalın bir boya tabakası kullanılırsa yeni boyanmış olan duvarlarda bile çok kısa bir sürede çatlaklar meydana gelecektir. Bu yüzden gereken boya miktarı tam olarak hesaplanmalıdır ve gereğinden fazla boya kullanılmamalıdır. Boya yapılırken yapılmakta olan bir diğer hata ise kartelalardan renk seçmektedir.
Kartelalardan seçilen renk ile duvardaki renk hiçbir zaman aynı renk olmayacaktır. Bu yüzden beklentinizi karteladaki renge göre belirlemek yanlış olacaktır. Renk seçimi yaparken kutu içerisindeki renge bakmak daha doğru tercihler oluşturacaktır. Yüzey temizliği iyi yapılmadığı takdirde boyalarda kabarmalar meydana gelecektir. Boyanın kaliteli olması ve iyi bir sonuç vermesi için eski yüzeydeki kir ve boya kalıntıları güzel bir şekilde temizlenmelidir ve duvar zımparalanmalıdır. Aksi takdirde yeni yapılmış olan bir boya bile duvarı oldukça kötü gösterebilir ve kabarmalar meydana gelebilir. Bu nedenle boyanın renginden ve kalitesinden önce bu gibi durumlara dikkat etmek daha doğru olacaktır.

Konak Boyacı Fiyatları” yazısında 48 düşünce

  1. Serhat diyor ki:

    İzmir boya badana fiyatları en uygun veren ve kaliteli işçilik sunan bir firmayız. Sizlerde ev, işyeri, ofis gibi mekanlarınızı boya badana yaptırmak istiyorsanız bizi tercih etmenizi tavsiye ederiz.

  2. Serdal kılınç diyor ki:

    Çok güzel bir boya işyerine sahipsiniz ustaların izin elerine sağlık emegi geçenlerden teşekkür ederim

  3. Emre turan diyor ki:

    Boya badana hakkında baya bilgi sahibi oldum diğer ustaların yaptığı hataları bu açıklama sayesinde anladım çok faydalı bilgilendirici bir açıklama olmuş fiyatlar çok uygun bence odalarımızın boyaları için arayacağım inş sizi

  4. Muhammet diyor ki:

    Bu site sayesinde alacağım hizmeti önceden başka ağızlarda duymak tabi çok iyi bir şey. Çok faydalı ve bir kelimesi bile boş olmayan bu makale benim isteklerim yönünde olmuş. Çok faydalı.

  5. Kemal diyor ki:

    Karşıyakada 4+1 evimi bu firmaya boyattım gayet hızlı ve yemiz bi şekilde boyadılar. Uygun fiyata da boyadılar. Yazdıkları yazıyı çok beğendim

  6. Rabia diyor ki:

    Yazınız çok açıklayıcı ve çok güzel olmuş, sizi ve hizmetinizi çok iyi tanımlamış. Hizmetinizden memnun kaldım. Tavsiye ederim

    • Ahmet diyor ki:

      Çok ayrıntılı ve açıklayıcı bir yazı olmuş. Öncelikle emeğinize sağlık. Uygun fiyatlar ve kaliteli işçiliğiniz ile kesinlikle kaydedilmesi gereken bir yazı. Emeğiniz için teşekkürler.

  7. Gani diyor ki:

    Evet gerçekten herkese konak boyacıyı tavsiye ederim çok iyi hizmet çok uygun fiyatlar efsane hizmet temiz hizmet herkese tavsiye ederim

  8. Belgün diyor ki:

    Faydalı bir yazı olmuş.Gerçekten boya badana konusunda üstünüze yok.Fiyatınız gayet makul.İşçiliğine diyecek laf yok.

  9. kadir diyor ki:

    buradan boya ve badana yaptırdık harika oldu kesinlikle öneririm fiyatlar uygun çalışanlar kibar ve güler yüzlü samimi 10 numara bir yer

  10. Mustafa akar diyor ki:

    GEÇENLERDE YAĞLI BOYA ALMIŞTIM ÇOK MEMNUN KALDIM SİZEDE TAVSİYE EDERİM AYRICA FİYATI ÇOK UYGUN GÜLER YÜZLÜ İNSANLAR BANA YAĞLI BOYADAN DAHA ÇOK ŞEY KAZANDIRDI EN YAKIN ZAMAN DA TEKRAR GELMEYI DÜŞÜNÜYORUM

  11. Musa diyor ki:

    Epey bir zaman olmuştu evimiz için boyacı arıyorduk ve sonunda burayı bulduk. Gerçekten çok güzel boya yapıyorlar ve fiyatları da uygun. Biz evimizin için boya yaptırdık ve çok memnun kaldık herkese tavsiye ederiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir